Τι ειναι το art tutu;


Το Αrt Τutu είναι ο χώρος εργασίας 3 εικαστικών, της Βιργινίας Αξιώτη, της Ξανθίππης Τσαλίμη, της Κατερίνας Χριστοπούλου και της κεραμίστριας Μαριλένας Σπετζούρη.
Ταυτόχρονα είναι ένας μη κερδοσκοπικός αστικός οργανισμός που προάγει όλες τις μορφές τέχνης. Εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, χορός, παρουσιάσεις και σεμινάρια λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντας την δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε έναν ζωντανό, φρέσκο χώρο, σε μια φιλόξενη γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας.
Στην οδό Eρεχθείου 7!


ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ, ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ!


κάντε κλίκ ΕΔΩ  για φωτογραφίες απο την βόλτα και το εργαστήρι

Art tu-tours στον Κεραμεικό.

Την Κυριακή 6 Απριλίου στις 11:00  το art tu-tours πηγαίνει στον Κεραμεικό.  Ο Κεραμεικός, όπως υποδηλώνει και το όνομα του υπήρξε η συνοικία των αγγειοπλαστών και αγγειογράφων της Αθήνας και ο χώρος παραγωγής  των περίφημων Αττικών αγγείων. Σταδιακά άρχισε να γίνεται το σημαντικότερο νεκροταφείο της Αθήνας. Σήμερα ο Κεραμεικός αποτελεί ένα αρχαιολογικό πάρκο που περιμένει τον επισκέπτη να ανακαλύψει τα μυστικά του.

Μαζί θα ανακαλύψουμε  τον ποταμό Ηριδανό, που ρέει σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ είχε εξαφανιστεί επί αιώνες. Θα εξερευνήσουμε τον χώρο και θα βρούμε τα τείχη και τις πύλες της πόλης. Θα θαυμάσουμε  τα ανάγλυφα ταφικά μνημεία, και μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας θα  «πλάσσουμε» τις δικές μας  ιστορίες για τα πρόσωπα που αναπαριστώνται σ’ αυτά. Στο μικρό μουσείο που βρίσκεται στο χώρο  θα γνωρίσουμε τις μυθικές Σφίγγες, τα αγαπημένα ζώα των αρχαίων Ελλήνων, τα περίφημα Αττικά αγγεία και θα εκφραστούμε  δημιουργικά  ζωγραφίζοντας  το δικό μας μυθικό πλάσμα!

Την επόμενη Κυριακή 13 Απριλίου στις 11:00  θα βρεθούμε στο Art tutu για να γίνουμε με τη σειρά μας  αγγειοπλάστες και αγγειογράφοι χρησιμοποιώντας ως  πηγή έμπνευσης τα περίτεχνα Αττικά αγγεία και διάφορα άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως πήλινα παιδικά παιχνίδια και πήλινα αγαλματίδια με αναπαραστάσεις ζώων που θα γνωρίσουμε  στο μουσείο του Κεραμεικού.

Το κόστος συμμετοχής  για τις δύο συναντήσεις είναι 15 ευρώ ανά παιδί και 12 ευρώ για κάθε αδερφάκι. Η είσοδος στο χώρο και στο μουσείο είναι ελεύθερη και για τους ενήλικες  καθώς είναι η πρώτη Κυριακή του μήνα.

Πρόσβαση στο χώρο : Για τους πεζούς ο χώρος βρίσκεται στην κατάληξη του πεζοδρόμου της οδού Ερμού (αρ. 148) προς την οδό Πειραιώς. Με Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο εξυπηρετεί ο σταθμός "Θησείο".