Τι ειναι το art tutu;


Το Αrt Τutu είναι ο χώρος εργασίας 3 εικαστικών, της Βιργινίας Αξιώτη, της Ξανθίππης Τσαλίμη, της Κατερίνας Χριστοπούλου και της κεραμίστριας Μαριλένας Σπετζούρη.
Ταυτόχρονα είναι ένας μη κερδοσκοπικός αστικός οργανισμός που προάγει όλες τις μορφές τέχνης. Εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, χορός, παρουσιάσεις και σεμινάρια λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντας την δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε έναν ζωντανό, φρέσκο χώρο, σε μια φιλόξενη γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας.
Στην οδό Eρεχθείου 7!


ABSTRACT MANNERISM Γιάννης Κουτρούλης ΤΡΙΤΗ 8/4/14


Στην 8η ατομική του έκθεση, ο εικαστικός Γιάννης Κουτρούλης θα παρουσιάσει ζωγραφικά έργα μικρών διαστάσεων και γλυπτικές φόρμες παλαιοτέρων ετών. Η αφηρημένη φόρμα, το καθαρό περίγραμμα και η ζωτικότητα των σχημάτων (βιταλισμός), αποτελούν τον κοινό τόπο στο έργο του, όπου συνδιαλέγονται τα δυο εικαστικά μέσα, ζωγραφική και γλυπτική.

Ο Γιάννης Κουτρούλης γεννήθηκε το1966 στην Αθήνα.
Πτυχίο ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Χρόνη Μπότσογλου και τον Ηλία Δεκουλάκο. Παρακολουθεί μαθήματα χαρακτικής με Καθηγητή τον Θ. Εξαρχόπουλο και αγιογραφίας με τον Κ. Ξυνόπουλο.
Το 1991 σπουδάζει στο Edimbourg College of Art της Σκωτίας.
Πτυχίο γλυπτικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Θεόδωρο Παπαγιάννη,το 2008.
Από το 1995 είναι καθηγητής Ελευθέρου Σχεδίου στον ΑΚΤΟ.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 7 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε περισσότερες από 40 ομαδικές σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Αυστρία και Ολλανδία.


   Γιάννης Κουτρούλης on facebook 

στήσιμο  έκθεσης
 
χέρια