Τι ειναι το art tutu;


Το Αrt Τutu είναι ο χώρος εργασίας 3 εικαστικών, της Βιργινίας Αξιώτη, της Ξανθίππης Τσαλίμη, της Κατερίνας Χριστοπούλου και της κεραμίστριας Μαριλένας Σπετζούρη.
Ταυτόχρονα είναι ένας μη κερδοσκοπικός αστικός οργανισμός που προάγει όλες τις μορφές τέχνης. Εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, χορός, παρουσιάσεις και σεμινάρια λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντας την δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε έναν ζωντανό, φρέσκο χώρο, σε μια φιλόξενη γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας.
Στην οδό Eρεχθείου 7!


art tu-tours summer camp


ArtTu- tours  Summer Camp

Λαμπερές + δημιουργικές  μέρες  στην Αθήνα

Το art tutu διοργανώνει σε συνεργασία με την μουσειολόγο  Όρσα Ρεμπούσκου   και την εικαστικό Κατερίνα  Χριστοπούλου  ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιηγήσεων και δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών από την Δευτέρα 16/6/2014 ως την Παρασκευή 21/6/2014 και για παιδιά  9-11ετών από την Δευτέρα 23/6/2014 ως την Παρασκευή 27/4/2014.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά εικαστικά εργαστήρια και βιωματικές περιηγήσεις  σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία και γειτονιές της Αθήνας.  Στοχεύει να οικειοποιήσει τα παιδιά με την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα κρυμμένα μυστικά της πόλης που το καλοκαίρι απολαμβάνουν χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της γης. 
Με αφετηρία το art tutu τα παιδιά  θα γίνουν για 5 πρωινά επισκέπτες - περιηγητές στην  πόλη τους. Θα φορέσουμε το καπέλο μας , ένα  σακίδιο στους ώμους, μία φωτογραφική μηχανή στα χέρια και ένα σημειωματάριο και  θα δούμε τα μνημεία με ένα διαφορετικό βλέμμα. Θα αιχμαλωτίσουμε  τις εντυπώσεις μας, θα μιλήσουμε για τους μύθους και τις ιστορίες των μνημείων,  θα παίξουμε παιχνίδια φαντασίας, θα δημιουργήσουμε  in situ εγκαταστάσεις τέχνης  με υλικά από τη φύση στο χώρο που θα βρισκόμαστε, θα χαλαρώσουμε και θα κάνουμε πικ- νικ στην σκιά των δέντρων.

 Μετά την περιήγηση  επιστέφουμε στο εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν   τα δικά τους έργα τέχνης  αντλώντας έμπνευση από τα μνημεία, τα εκθέματα και τις εικόνες της πόλης.  Θα πειραματιστούν  με διαφορετικές τέχνες, τεχνικές και υλικά όπως μικτή τεχνική, ζωγραφική, κολλάζ, μωσαϊκό, πηλό,  θα «πειράξουν» τις  φωτογραφίες τους και στο τέλος θα  στήσουν  για τους γονείς και τους φίλους τους  μία έκθεση για να μας δείξουν όλα αυτά με τα οποία πειραματίστηκαν.

Οι  διαδρομές μας 

Δευτέρα : Στα όρια της πόλης του Θησέα:  Πύλη Αδριανού, Ναός Ολυμπίου Διός, Ιερά κοντά στον Ιλισό ποταμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τρίτη :  Το άκρο της πόλης : Θέατρο Διονύσου, Περίπατος Ακρόπολης,  (περιμετρικό μονοπάτι που ενώνει τις σπηλιές και τα ιερά της βόρειας πλάγιας με τα κτίρια της νότιας πλαγιάς του ιερού βράχου), μνημεία Ακρόπολης.

Τετάρτη : Ζωντανεύοντας τα αρχαία αγάλματα.   Νέο μουσείο ακρόπολης

Πέμπτη : Η καρδία της πόλης . Αρχαία αγορά Αθήνας.

Παρασκευή : Βρες τη δική σου Μούσα.  Λόφος Μουσών, μνημείο Φιλοπάππου, Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, Πνύκα.

Χρήσιμες πληροφορίες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινά καθημερινά στις 9 το πρωί και θα τελειώνει στις 2 το μεσημέρι. Θα φέρνετε και θα παραλαμβάνετε  τα παιδιά από το Art Tutu.  Η περιήγηση θα διαρκεί περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια θα κάνουμε πικ- νικ και ξεκούραση, διάρκειας μίας ώρας περίπου, στον χώρο που θα βρισκόμαστε. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα ελαφρύ γεύμα, όπως φρούτα και σάντουιτς, και ένα παγούρι με νερό. Θα ακολουθεί καθημερινά ένα δίωρο workshop στο art Tutu, εκτός από τις  Παρασκευές, όπου το εργαστήρι θα πραγματοποιείται έξω και τα παιδιά θα δημιουργήσουν μία in situ εγκατάσταση, αντλώντας έμπνευση απο τα πλακόστρωτα του Δ.Πικιώνη.  

Το κόστος του προγράμματος είναι 100 ευρώ για τις 5 ημέρες και για τα αδερφάκια 85 ευρώ.  Αν θέλει κάποιος να παρακολουθήσει μεμονωμένες διαδρομές το  κόστος είναι 25 ευρώ την  ημέρα.

 Η έκθεση των έργων  και των δύο τμημάτων θα γίνει την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα. 
Σας περιμένουμε!
Κλείστε την θέση σας έγκαιρα, γιατί ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος.