Τι ειναι το art tutu;


Το Αrt Τutu είναι ο χώρος εργασίας 3 εικαστικών, της Βιργινίας Αξιώτη, της Ξανθίππης Τσαλίμη, της Κατερίνας Χριστοπούλου και της κεραμίστριας Μαριλένας Σπετζούρη.
Ταυτόχρονα είναι ένας μη κερδοσκοπικός αστικός οργανισμός που προάγει όλες τις μορφές τέχνης. Εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, χορός, παρουσιάσεις και σεμινάρια λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντας την δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε έναν ζωντανό, φρέσκο χώρο, σε μια φιλόξενη γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας.
Στην οδό Eρεχθείου 7!


κεραμεικός,1 Δεκεμβρίου



Το art tu-tours συνεχίζει  με επόμενο σταθμό μας, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου  και ώρα 11:30, τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Αυτή τη φορα, το προγραμμα θα πραγματοποιηθει σε 2 Κυριακες.
1η Κυριακη,1 Δεκεμβριου, βολτα στον αρχαιολογικό χώρο του κεραμεικού.
2η Κυριακη,8 Δεκεμβρίου, εργαστήρι κεραμικής στο art tutu,Παρθενώνος 26-28,Αθήνα.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μεμονωμένα για την βόλτα ή για το εργαστήριο συμμετοχή 10 ευρώ ανά παιδι,(8 ευρώ για κάθε αδερφάκι) ή να επιλέξετε το πρόγραμμα των 2 ημερών, με κόστος 15 ευρώ.

 Ο Κεραμεικός, όπως υποδηλώνει και το όνομα του υπήρξε η συνοικία των αγγειοπλαστών και αγγειογράφων της Αθήνας και ο χώρος παραγωγής  των περίφημων Αττικών αγγείων. Σταδιακά άρχισε να γίνεται το σημαντικότερο νεκροταφείο της Αθήνας. Σήμερα ο Κεραμεικός αποτελεί ένα αρχαιολογικό πάρκο που περιμένει τον επισκέπτη να ανακαλύψει τα μυστικά του. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον ποταμό Ηριδανό, που ρέει σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ είχε εξαφανιστεί επί αιώνες, θα θαυμάσουν τα ανάγλυφα ταφικά μνημεία, και μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας θα ανακαλύψουν τις ιστορίες των προσώπων που αναπαριστώνται σ’ αυτά. Στο μικρό μουσείο που βρίσκεται στο χώρο τα παιδιά  θα γνωρίσουν τις μυθικές Σφίγγες και τα περίφημα Αττικά αγγεία , ενώ παράλληλα  θα έχουν την ευκαιρία να αφομοιώσουν τις καινούργιες γνώσεις μέσα από  παιχνίδια παρατηρητικότητας,  “hands on” δραστηριότητες όπως την συναρμολόγηση σπασμένων αγγείων και ζωγραφική του δικού τους μυθικού ζώου. Η είσοδος στον χώρο και στο μουσείο είναι ελεύθερη για τους ενήλικες,  καθώς είναι η πρώτη Κυριακή του μήνα .
 Στο εργαστήρι,την επόμενη Κυριακη,8 Δεκεμβρίου,στις 12.00, τα παιδιά θα γίνουν αγγειοπλάστες και θα πλάσουν με πηλό τα δικά τους αγγεία. Οι γονείς μπορούν, αν το επιθυμούν, να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά στο εργαστήρι του πηλού. Το art tutu, προσφέρει ένα εργαστήρι που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Η κάθε ηλικία, με τις δίκες της δυνατότητες μπορεί να επεξεργαστεί τον πηλό που, όπως  κάθε υλη, θέτει τους περιορισμούς του.  Στο εργαστήρι πηλού, μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν επάνω σε μια κοινή βάση. 

επικοινωνία:

facebook     art.tutu.athens@gmail.com      Μ 6938684094
φιλικά,
Όρσα Ρεμπούσκου, Κατερίνα Χριστοπούλου